Galeriehouder Tom van Giessen

door | feb 12, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Mijn interesse in allerlei kunstvormen begon al op jonge leeftijd. Dat resulteerde voornamelijk in het kopen van kunstboeken, het kijken naar kunstprogramma’s en het bezoeken van musea en galeries.

Muziek was een andere hobby waarmee ik mijn ziel en zaligheid manifesteerde in het presenteren van een radioprogramma en het opzetten van een jazzclub. Daar heb ik veel plezier aan beleefd.

Zonder enige kennis en opleiding ben ik in 1997 begonnen met het maken van abstracte schilderijen. Mijn inspiratie haal ik uit de muziek die ik beluister terwijl ik aan het schilderen ben. Het maakt niet uit of het klassiek of jazz is, maar bij het horen daarvan komen de ideeën vanzelf op het doek.

In de laatste jaren van mijn zakelijke activiteiten speelde het regelmatig door mijn hoofd om een kunstgalerie te beginnen.

Toen de naast mijn woning gelegen ‘Cosintahoeve’ vrij kwam en ik mijn zakelijke activiteiten had beëindigd, kon ik mijn droom. Of liever gezegd, mijn missie verwezenlijken:

Een kunstgalerie voor hedendaagse kunst beginnen waar kunstenaars uit Bleiswijk en omgeving hun kunstwerken een podium kunnen geven en aan het publiek kunnen tonen en verkopen;
Waar bezoekers onder het genot van een gratis kopje koffie of thee na kunnen praten over bijvoorbeeld de geëxposeerde kunstwerken;
En waar ook de mogelijkheid geboden wordt om workshops en cursussen te geven.
Een droom hebben om een kunstgalerie te beginnen is één; om het te realiseren is vele malen meer! Ik had dat nooit gekund zonder de enthousiaste en bezielende medewerking van Rien van der Linde. Rien, zelf een begenadigd kunstenaar, heeft mij met zijn kennis van zaken in alles bijgestaan om mijn droom te verwezenlijken. En hij staat mij nog steeds bij om Kunstgalerie Bleiswijk verder te ontplooien en tot een begrip in Bleiswijk en omstreken te maken. Daar ben ik hem erg dankbaar voor.

Ik nodig u graag uit om het mooie resultaat van onze samenwerking te komen bekijken in Kunstgalerie Bleiswijk.

Met vriendelijke groet,
Tom van Giessen

Neem ook een kijkje bij exposities om te zien wat er nu in Kunstgalerie Bleiswijk te zien is.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Workshop

Regelmatig Workshops

In een aparte ruimte van Galerie Bleiswijk houden we regelmatig workshops.

Houd de website in de gaten, abonneer op de nieuwsbrief of volg ons via de sociale media kanalen.

 

Kom langs in Galerie Bleiswijk

Tijden

 

Vrij entree.

Zaterdag: 12:00 uur - 17:00 uur

Zondag: 12:00 uur - 17:00 uur

Maandag t/m vrijdag gesloten

Voor contact en exposities:

Rien van der Linde
+31 (0)6 53950030

Bezoek ons

Contact

Openingstijden

Zaterdag  12:00 uur - 17:00 uur
   Zondag  12:00 uur - 17:00 uur

Slecht ter been?

Er is een traplift om ook de kunstwerken op de vide te kunnen bekijken!

Exposeren

Interesse om uw kunstwerken in Galerie Bleiswijk te exposeren? Neem dan contact met ons op. Via info@galeriebleiswijk.nl

 

Contactformulier

4 + 3 =