Selecteer een pagina

Yannik

Ontwerper én kunstenaar. Tijdens zijn lange beroepspraktijk als grafisch ontwerper werkte hij in spaarzame vrije tijd ook aan andere creatieve ambities. Stoelontwerpen, architectuur en vooral fotografie. Het sabbatical jaar op zijn vijftigste zorgde voor meer tijd en rust voor zijn fotografische passie. Hij maakte veel nieuw werk op basis van foto’s uit zijn reisarchief, noemde het ‘FOTOGRAFIEK’, en trad daarmee voor het eerst naar buiten tijdens de eeuwwisseling expositie in galerie Port Zélande. Zijn werken “op de grens van land en water” pronkten daar direct al tussen erkende grootheden als Nic Jonk en Henk Helmantel.


Dat vroege werk ontstond meestal op (vakantie)reizen door Europa en werd ooit omschreven als “hij schildert met z’n camera’s”. Extreme details, ritmische structuren en spannende composities langs thema’s als architectuur, landschap, watersport en mensenwerk. Nu  realistisch, dan

weer zodanig digitaal bewerkt dat het als abstract wordt ervaren. Soms ook afgedrukt op linnen wat het effect van ‘schilderen’ nog versterkt.
Jarenlang verblijf in Frankrijk en Spanje en de reizen naar Azië en Noord-Afrika vormen de inspiratiebron voor zijn latere kleurrijke werk.

 Tegenwoordig – en terug in zijn geboortedorp Berkel en Rodenrijs – werkt hij in opdracht als photo designer. Aan grote beeldprojecten voor de openbare ruimte en ook aan unieke PORTRETCOLLAGES.

 Een selectie van die eerste originelen, veelal gemaakt voor exposities in Nederland, Frankrijk en Spanje, zullen nu in Galerie Bleiswijk beschikbaar zijn voor verkoop. Van enkele werken zijn ook nabestellingen mogelijk tot kleine, genummerde (maximaal 10 of 25 ex.) en gesigneerde replica’s. En omdat het om gedigitaliseerd werk gaat is het soms ook mogelijk om in overleg af te wijken qua formaat of uitvoering. Aangepast dus aan iemands persoonlijke situatie. 

 

Info: www.yannik.nl

 

[foogallery id="4028"]

Workshop

Regelmatig Workshops

In een aparte ruimte van Galerie Bleiswijk houden we regelmatig workshops.

Houd de website in de gaten, abonneer op de nieuwsbrief of volg ons via de sociale media kanalen.

 

Kom langs in Galerie Bleiswijk

Tijden

 

Vrij entree.

Zaterdag: 12:00 uur - 17:00 uur

Zondag: 12:00 uur - 17:00 uur

Maandag t/m vrijdag gesloten

Voor contact en exposities:

Rien van der Linde
+31 (0)6 53950030

Bezoek ons

Contact

Openingstijden

Zaterdag  12:00 uur - 17:00 uur
   Zondag  12:00 uur - 17:00 uur

Exposeren

Interesse om uw kunstwerken in Galerie Bleiswijk te exposeren? Neem dan contact met ons op. Via info@galeriebleiswijk.nl

 

Contactformulier

11 + 12 =