Wim Branse

Wim werd in 1938 in Den Haag geboren. Hij is in 1989 begonnen met aquarelleren. Bij toeval kwam hij in 1997 in contact met Anita Walsmit Sachs, die hem uitnodigde eens wat van zijn werken te laten zien. Anita is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en heeft de Vrije Academie in Den Haag bezocht. Zij werkte als botanisch illustrator bij het voormalig Nationaal Herbarium Nederland, Universiteit Leiden, waar zij hoofd was van het atelier tot 2013.

Zij accepteerde Wim als haar leerling en stimuleerde hem dankzij zijn durf, zijn gedetailleerdheid en zijn naturalistische werkwijze, verfijnde olieverfschilderingen te maken.

Hij heeft zich bij haar twee technieken eigen gemaakt: “nat-in-nat” (of alla prima) wat een techniek is waarbij nieuwe verf wordt toegevoegd aan voorafgaande lagen nog natte verf. Bij deze techniek is het werkstuk in korte tijd voltooid. Maar ook leerde zij hem de traditionele techniek glaceren, of laag over laag verven, waarbij juist de onderliggende lagen volkomen moeten zijn gedroogd. Dat drogen duurt lang, enkele dagen tot enkele weken. Vanaf het moment dat hij het doopjurkje schilderde, vond Anita dat hij verder geen lessen meer nodig had en werkte hij voortaan zelfstandig.

Hij begon met kleine landschappen, bloemen en stillevens. Hij ontwikkelde zich in de jaren daarna steeds meer als een realistisch schilder waarin zijn verfijnde kleurgevoel en de liefde voor het detail goed zichtbaar zijn. Ook dieren, strandgezichten en portretten worden door hem niet geschuwd. Hij werkt veelal in opdracht, maar hij vindt zijn uitdaging momenteel in het naschilderen van oude meesterwerken.

 

Informatie:
Website: www.branse.nl
email:      wimbranse@casema.nl
Tel.:         070 – 3194336

Workshop

Regelmatig Workshops

In een aparte ruimte van Galerie Bleiswijk houden we regelmatig workshops.

Houd de website in de gaten, abonneer op de nieuwsbrief of volg ons via de sociale media kanalen.

 

Kom langs in Galerie Bleiswijk

Tijden

 

Vrij entree.

Zaterdag: 12:00 uur - 17:00 uur

Zondag: 12:00 uur - 17:00 uur

Maandag t/m vrijdag gesloten

Voor contact en exposities:

Rien van der Linde
+31 (0)6 53950030

Bezoek ons

Contact

Openingstijden

Zaterdag  12:00 uur - 17:00 uur
   Zondag  12:00 uur - 17:00 uur

Exposeren

Interesse om uw kunstwerken in Galerie Bleiswijk te exposeren? Neem dan contact met ons op. Via info@galeriebleiswijk.nl

 

Contactformulier

12 + 4 =