Sonja Hopmans

Informatie:
Website: sonjahopmans.nl

Hoe beschrijf je een schilderij in woorden?
Mijn abstracte werken vertellen vooral zelf hun verhaal. De kleuren, vormen en materialen nemen je mee en brengen bij iedere kijker iets anders teweeg. Het werk roept verwondering op, het maakt nieuwsgierig. Het brengt beweging. Het is spannend en straalt tegelijkertijd rust uit.
Doordat mijn werk zo gelaagd is, zie je steeds weer nieuwe dingen. Het beweegt mee in jouw leven.

Mijn naam is Sonja Hopmans (1974). Ik studeerde aan Kunstacademie Minerva. Ik ben kunstschilder en daarnaast in mijn eigen praktijk werkzaam als coach, trainer en schilderdocent. Mensen ervaren mij als open, toegankelijk, aandachtig en positief.

In al mijn werk is passie en echtheid leidend.
Wat raakt jou? Hoe raakt het jou?
Waar gaat het je echt om?
Wat brengt je in beweging of wat zet je juist stil?

Als kunstschilder werk ik vanuit mijn eigen beweging. Er moet iets gebeuren en dat druk ik uit en geef ik vorm op het doek. Ik leg mijn bezieling in het schilderij. Tegelijkertijd vraagt het werk iets aan mij en laat het mij ervaringen opdoen tijdens het schilderen. Ik werk in talloze lagen over elkaar en gebruik daarbij behalve acrylverf ook materialen als zand, cement, metaal en andere vondsten.

Wat er daarna gebeurt vind ik minstens zo interessant. Als het werk af is vertelt het jou een verhaal. Er gebeurt iets met jou als kijker. Er ontstaat beweging, het brengt je in je eigen beleving. Ik vind die dynamiek heel spannend en inspirerend. Beweging is energie. Levenslust.

Het beeld raakt je: dat is intuïtie en emotie. Het is doorleefd en intens. Het kan confronteren en ontroeren. Het is krachtig en kwetsbaar.
Als je wilt vertel ik je graag over het ontstaan van het schilderij en de intenties waarmee ik het maakte. Het is treffend hoe vaak dat precies aansluit bij jouw persoonlijke ervaringen; er is een klik op meerdere niveaus.

Workshop

Regelmatig Workshops

In een aparte ruimte van Galerie Bleiswijk houden we regelmatig workshops.

Houd de website in de gaten, abonneer op de nieuwsbrief of volg ons via de sociale media kanalen.

 

Kom langs in Galerie Bleiswijk

Tijden

 

Vrij entree.

Zaterdag: 12:00 uur - 17:00 uur

Zondag: 12:00 uur - 17:00 uur

Maandag t/m vrijdag gesloten

Voor contact en exposities:

Rien van der Linde
+31 (0)6 53950030

Bezoek ons

Contact

Openingstijden

Zaterdag  12:00 uur - 17:00 uur
   Zondag  12:00 uur - 17:00 uur

Exposeren

Interesse om uw kunstwerken in Galerie Bleiswijk te exposeren? Neem dan contact met ons op. Via info@galeriebleiswijk.nl

 

Contactformulier

2 + 1 =