Selecteer een pagina

Peter van der Heijden

Informatie:

Website:      oosthout.nl
email:           bert@oosthout.nl  
Instagram:  Salty Canvas Art

Tel.:0651249799

 

 


Hoe krijg je een steen in beweging zonder ermee te gooien?

Peter van der Heijden

 

Toen ik in 2011 begon met beeldhouwen (heel voorzichtig, een paar lessen van Ada de Groot) had ik niet direct door hoeveel impact die eerste klappen op een stuk serpentijn op mij zouden hebben. Na die eerste lessen ben ik blijven hakken. Inmiddels ben ik aangesloten bij de stichting P’Arts in Zeist en heb mijn atelier in Den Dolder.

Voor mij is beeldhouwen in steen een omgekeerd opbouwproces; je moet weghalen om iets te laten zijn. Wat weg is, is weg. Door dit weghalen blijft de essentie van de verbeelding over. Verbeelding, van een gedachte, een gevoel, een begrip, tastbaar gemaakt.

Ik werk meestal in marmer. Ik kan genieten van het gevoel van deze steen. De hardheid ervan reduceren naar de aaibaarheid van fluweel. Om dat te bereiken heb ik geleerd geduldig te zijn, door te gaan tot het goed genoeg is. Een andere uitdaging is het zoeken naar de grens van het materiaal. Hoeveel kun je weghalen zonder de kracht van de steen te breken, zonder je verbeelding geweld aan te toen…

Jaarlijks breng ik een aantal weken door in Pietrasanta, in het noorden van Toscane. Daar, aan de voet van de Apennijnen, werk ik in de studio van de familie Antognazzi. Een inspirerende omgeving waar letterlijk alles marmer ademt. Hier leer ik ieder jaar weer meer over het ambacht van het bewerken van marmer en probeer dat toe te passen in mijn beelden.

Mijn beelden zijn abstract, luchtig, soms in beweging soms heel stil, en ieder beeld vertelt een verhaal. Welk verhaal? Mijn verhaal. Ach, eigenlijk niet zo belangrijk. Ik laat het graag aan uw verbeelding.

Voor meer informatie

info@pvanderheijden.nl

0655 304 661

www.pvanderheijden.nl

[foogallery id="4027"]

Workshop

Regelmatig Workshops

In een aparte ruimte van Galerie Bleiswijk houden we regelmatig workshops.

Houd de website in de gaten, abonneer op de nieuwsbrief of volg ons via de sociale media kanalen.

 

Kom langs in Galerie Bleiswijk

Tijden

 

Vrij entree.

Zaterdag: 12:00 uur - 17:00 uur

Zondag: 12:00 uur - 17:00 uur

Maandag t/m vrijdag gesloten

Voor contact en exposities:

Rien van der Linde
+31 (0)6 53950030

Bezoek ons

Contact

Openingstijden

Zaterdag  12:00 uur - 17:00 uur
   Zondag  12:00 uur - 17:00 uur

Exposeren

Interesse om uw kunstwerken in Galerie Bleiswijk te exposeren? Neem dan contact met ons op. Via info@galeriebleiswijk.nl

 

Contactformulier

3 + 14 =