Nell Boerma

Nell Boerma beeldhouwt haar sculpturen vol passie uit  diverse steensoorten. Vaak inspireert een vorm uit de natuur, een ervaring opgedaan in haar omgeving of een gebeuren in de wereld, dichtbij of veraf. De weergave daarvan kan heel concreet zijn maar meestal is die gestyleerd en soms abstract te noemen. Het verkrijgen van de gewenste vorm uit een ruwe steen is een proces van veel kijken, (kei)hard werken en stoeien met de steen. Een kwestie van geconcentreerd bezig zijn, doorzetten en kritisch kijken. Dagen van schuren en polijsten om uiteindelijk tot een mooi geheel te komen. Dan pas is je doel bereikt. Het beeldhouwen is een vak van techniek en scheppingsdrang die een vorm uit de steen bevrijdt.

Nell heeft de liefde voor vormen en kleuren meegekregen in haar jeugd. Daar was veel aandacht en waardering voor. Als docent in meerdere soorten onderwijs heeft ze dit onder de aandacht gebracht van haar leerlingen. En zo brengt ze het nu ook weer over aan vele cursisten die het beeldhouwen onder de knie willen krijgen.

Nell heeft vele jaren geboetseerd naar vrij model o.l.v. Veri van Dormolen in Rotterdam (Vrije Academie). Daarna kwam de overstap naar het beeldhouwen. De beeldhouwtechniek heeft Nell geleerd gedurende enkele jaren bij Annie Andriessen (Belgische beeldhouwster). Bij haar werkt Nell ook nu nog bijna wekelijks naar hartenlust aan haar beelden.

Het is naast het zelf creëren ook erg boeiend om de liefde voor deze kunstvorm aan anderen door te geven. Het biedt ontspanning door inspanning: het verrijkt je leven. Nell geeft volop cursussen aan belangstellenden voor het beeldhouwen in steen.

Informatie:
Beeldhouw-atelier Nell Boerma
Website:     www.nellboerma.nl
Email:         naboerma@kpnmail.nl
Tel.:             010 – 2847791

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Workshop

Regelmatig Workshops

In een aparte ruimte van de Galerie houden we regelmatig workshops.

Houd de website in de gaten, abonneer op de nieuwsbrief of volg ons via de sociale media kanalen.

 

Kom eens langs in Bleiswijk

Tijden

 

Vrije Entree!

Zaterdag: 12:00 / 17:00

Zondag: 12:00 / 17:00

Maandag t/m vrijdag: Gesloten

+31 (0)6 21 89 34 51

Er is een traplift aanwezig

Bezoek ons

Contact

Openingstijden

Zat: 12:00 - 17:00
Zon: 12:00 - 17:00

Slecht ter been?

We hebben een traplift om ook de kunstwerken boven te kunnen bekijken!

Exposeren

Interesse om uw kunstwerken in Galerie Bleiswijk te exposeren? Neem dan contact met ons op.

Contactformulier

11 + 1 =

© Galerie Bleiswijk - 2019 | Website made by Joost van Riel | JoSiJo