Selecteer een pagina

Monica van Kleef

Monica van Kleef is opgeleid als portretschilder aan de Academie WBK voor kunst en design in Den Haag. Ook specialiseerde zij zich daar in de technieken van de Oosterse schilderkunst. Het zijn op de natuur gebaseerde abstracte werken met Chinese inkt en acrylverf geschilderd op rijstpapier. Sinds 2011 heeft zij zich meer toegelegd op de fotografie, maar in haar benadering blijft zij een schilder.

Monica noemt zichzelf niet fotograaf maar beeldmaker. “Qua bewerken mag van mij alles, Photoshop of andere fotobewerkingsprogramma’s, textures, knippen en plakken. Als het maar helpt om het beeld te versterken en het gevoel van de beleving of het verhaal bij een portret te vertellen” zegt Monica. De fase achter de computer, de beeldbewerking is voor haar misschien wel belangrijker dan het fotograferen. Voor de achtergronden bij een portret grijpt zij vaak terug op voorbeelden uit de schilderkunst. Deze achtergronden zijn zorgvuldig geselecteerd en achter het portret gemonteerd. Zo wordt de kijker gedwongen om goed naar het beeld en/of de boodschap te kijken. Humor ontbreekt niet in haar werk.

Op deze expositie laat Monica onder andere foto’s uit haar laatste project zien getiteld “Wonder Woman”. Foto’s over de rol van de vrouw, het zoeken naar balans tussen relatie, zorgtaken en carrière. Verder zijn er op de expositie natuurfoto’s te zien afgedrukt op rijst- en zijdepapier. Het lijken wel aquarellen, maar zijn wel degelijk foto’s.

Monica is lid van de Fotoclub Rotterdam, van de Landelijke groep creatief van de Fotobond en van een landelijke verband voor modelfotografie. Verder is Monica als Rotterdams kunstenaar geregistreerd bij het Centrum beeldende kunst.

Informatie

Kunstenaar: Monica van Kleef

E-mail

cmvankleef@upcmail.nl

Telefoon

0648608448

Website

monicavankleef.nl

 

[foogallery id="3582"]

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Workshop

Regelmatig Workshops

In een aparte ruimte van Galerie Bleiswijk houden we regelmatig workshops.

Houd de website in de gaten, abonneer op de nieuwsbrief of volg ons via de sociale media kanalen.

 

Kom langs in Galerie Bleiswijk

Tijden

 

Vrij entree.

Zaterdag: 12:00 uur - 17:00 uur

Zondag: 12:00 uur - 17:00 uur

Maandag t/m vrijdag gesloten

Voor contact en exposities:

Rien van der Linde
+31 (0)6 53950030

Bezoek ons

Contact

Openingstijden

Zaterdag  12:00 uur - 17:00 uur
   Zondag  12:00 uur - 17:00 uur

Exposeren

Interesse om uw kunstwerken in Galerie Bleiswijk te exposeren? Neem dan contact met ons op. Via info@galeriebleiswijk.nl

 

Contactformulier

4 + 14 =