Selecteer een pagina

Marijke Prins

.Marijke Prins is kunstschilder en zelfstandig tuinontwerper. Beide activiteiten zijn voor haar nauw met elkaar verbonden. “Elk schilderij, maar ook elk tuinontwerp, is een zoektocht naar het gebruik van kleur, compositie en technieken waarmee ik mijn werk sprekend en krachtig kan maken”.

 Haar  verbondenheid met het landschap en de natuur is terug te zien in haar schilderijen. Vaak staat het landschap centraal, waarbij het niet gaat om een realistische weergave maar om sfeer en impressie. Het landschap wordt geschilderd zoals zij het in haar hoofd heeft. “ Kleur is altijd belangrijk in mijn werk”. De schilderijen starten vaak met een lijn voor de horizon, hierna wordt in meerdere lagen het schilderij zorgvuldig opgebouwd. “Schilderen laat mij niet meer los, het is mijn passie en fantastisch om te doen!”

Marijke Prins begon te tekenen bij Artibus en volgde daarna fotografiecursussen om haar blik te verruimen en te verbeteren. Ze keerde terug naar het schilderen omdat ze vooral vanuit intuïtie wil werken. Marijke volgt regelmatig workshops bij bekende landschapschilders en geeft schilderles in haar eigen atelier. Marijke is lid van KODH, het platvorm voor beeldend kunstenaars uit Houten e.o.

 

www.marijkeprins.nl

 

[foogallery id="4026"]

Workshop

Regelmatig Workshops

In een aparte ruimte van Galerie Bleiswijk houden we regelmatig workshops.

Houd de website in de gaten, abonneer op de nieuwsbrief of volg ons via de sociale media kanalen.

 

Kom langs in Galerie Bleiswijk

Tijden

 

Vrij entree.

Zaterdag: 12:00 uur - 17:00 uur

Zondag: 12:00 uur - 17:00 uur

Maandag t/m vrijdag gesloten

Voor contact en exposities:

Rien van der Linde
+31 (0)6 53950030

Bezoek ons

Contact

Openingstijden

Zaterdag  12:00 uur - 17:00 uur
   Zondag  12:00 uur - 17:00 uur

Exposeren

Interesse om uw kunstwerken in Galerie Bleiswijk te exposeren? Neem dan contact met ons op. Via info@galeriebleiswijk.nl

 

Contactformulier

8 + 6 =