Selecteer een pagina

Magda Rijneke

 Magda Rijneke

Karakteristiek voor Magda’s werk zijn de grote stoere  objecten. Ze heeft  een eigen stijl ontwikkeld die doet denken aan mediterrane kunst. Haar keramische kunstwerken zijn zeker niet traditioneel en te zien is dat ze bewogen wordt door het aardse van de klei. Klei heeft  haar vanwege de plasticiteit  altijd al gefascineerd. Opvallend is dat ze daarmee de pure gebakken klei en haar huiden laat zien. In de eenvoud van vorm zoekt Magda naar nuance in de doorwrochte huid en door het gebruik van grove chamotte klei en oxides worden de contrasten tussen glad en grof, ruw en structuur benadrukt

Alle werken worden handmatig opgebouwd waardoor ze uniek en eenmalig zijn. Ze zijn  perfect in het niet perfecte en elke kant ervan heeft iets verrassends.

 In de 70- en 80-er jaren heeft Magda diverse  lessen bij professionele beeldende kunstenaars gevolgd, onder meer op het gebied van sieraden, keramiek, ruimtelijk vormen en schilderen met olieverf.Vanaf eind jaren ’80 koos Magda voor de kunstvorm van keramiek op basis van de kleisoort fijne en grove chamotte.

Magda heeft haar eigen atelier en tevens een minigalerie in Bodegraven. Zij exposeert regelmatig in  diverse galeries en ook in het buitenland.

[foogallery id="2403"]

Workshop

Regelmatig Workshops

In een aparte ruimte van Galerie Bleiswijk houden we regelmatig workshops.

Houd de website in de gaten, abonneer op de nieuwsbrief of volg ons via de sociale media kanalen.

 

Kom langs in Galerie Bleiswijk

Tijden

 

Vrij entree.

Zaterdag: 12:00 uur - 17:00 uur

Zondag: 12:00 uur - 17:00 uur

Maandag t/m vrijdag gesloten

Voor contact en exposities:

Rien van der Linde
+31 (0)6 53950030

Bezoek ons

Contact

Openingstijden

Zaterdag  12:00 uur - 17:00 uur
   Zondag  12:00 uur - 17:00 uur

Exposeren

Interesse om uw kunstwerken in Galerie Bleiswijk te exposeren? Neem dan contact met ons op. Via info@galeriebleiswijk.nl

 

Contactformulier

14 + 13 =