Selecteer een pagina

Liesbeth Hensels

Liesbeth Hensels is een autodidact kunstenaar. Zij maakt handvormen van keramiek voor decoratief gebruik. Het palet wat zij maakt is erg divers. Die diversiteit spreekt haar juist erg aan.

Voorheen deed zij aan beeldhouwen en werkte zij met papier. De laatste jaren legt zij zich toe op keramiek

In 2015 is zij bij “Het Centrum voor Kunst en Cultuur” (CKC) in Zoetermeer begonnen met het werken in klei. Het materiaal was een ontdekking voor haar. Het was, en is nog steeds, een uitdaging om een blok klei te vormen tot de ideeën die zij in haar hoofd heeft. Het uitproberen van allerlei soorten klei, technieken en glazuren blijft haar boeien. Inmiddels is het haar passie geworden en brengt zij  veel tijd door in haar atelier.

Haar inspiratie voor de keramiek haalt zij uit de natuur, het strand en de zee. Hieruit voort komen de series onderwaterwereld, zaaddozen en vruchten.

 Ze maakt ook graag keramiek met toevoegingen van een ander materiaal zoals papier, wol, metaal en glas. Dit wordt zowel gebruikt bij vormen uit de natuur, maar het kunnen ook objecten zijn als kommen, schalen en fantasieobjecten.

 Haar meest recente werken zijn gemaakt van zelfgemaakte papierporselein. Deze worden laag voor laag opgebouwd. Tussen de lagen kunnen er verschillende materialen worden toegevoegd zoals koperdraad, wol, maar ook zaden en pitten. Deze toevoegingen en de papiervezels branden tijdens de stook weg. Wat overblijft is een transparant porselein. De toevoegingen geven kleur of structuur aan het geheel. Om de grootste vervorming te voorkomen worden de werken in het zand gestookt.

 

www.liesbethhensels.nl

 

[foogallery id="4025"]

Workshop

Regelmatig Workshops

In een aparte ruimte van Galerie Bleiswijk houden we regelmatig workshops.

Houd de website in de gaten, abonneer op de nieuwsbrief of volg ons via de sociale media kanalen.

 

Kom langs in Galerie Bleiswijk

Tijden

 

Vrij entree.

Zaterdag: 12:00 uur - 17:00 uur

Zondag: 12:00 uur - 17:00 uur

Maandag t/m vrijdag gesloten

Voor contact en exposities:

Rien van der Linde
+31 (0)6 53950030

Bezoek ons

Contact

Openingstijden

Zaterdag  12:00 uur - 17:00 uur
   Zondag  12:00 uur - 17:00 uur

Exposeren

Interesse om uw kunstwerken in Galerie Bleiswijk te exposeren? Neem dan contact met ons op. Via info@galeriebleiswijk.nl

 

Contactformulier

9 + 13 =