Karel van Wijngaarden

Karel van Wijngaarden is een beeldend kunstenaar, werkend met steen, brons en kunststof.

Hij volgde opleidingen voor beeldhouwen en vormgeven aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunst en bij de S.K.V.R. te Rotterdam.Daarnaast volgde hij cursussen portret- en model boetseren, workshops “Hakken in steen” en bronsgieten.Ook zijn jarenlange ervaring met fotograferen heeft zijn gevoel voor vorm en compositie ontwikkeld.

Kenmerkend in zijn werk is de samensmelting van beweging en balans in abstracte en semi-figuratieve vormen. Deze houden zich in elkaar verstrengeld in evenwicht, vaak rustend op slechts een enkel punt. Natuurlijke vormen en texturen, volgen de hand van de kunstenaar. De met plezier ontworpen composities van speels uitvloeiende bewegingen, leiden tot sensuele, gebogen vormen. Het glad gepolijste oppervlak vraagt om aangeraakt en gestreeld te worden.De stenen kunstwerken bieden vaak een doorzicht, hetgeen de ruimtelijkheid benadrukt.

Sommige steensoorten worden direct bewerkt, waarbij de vorm van de steen van belangrijke invloed is op het eindresultaat.Vaak echter wordt een schets uitgewerkt tot een voorstudie in klei of gips.Voor het hakken in steen worden verschillende steensoorten gebruikt, zoals serpentijn, albast, onyx, marmer en hardsteen.

Voor bronzen beelden worden modellen in was, klei, steen of gips vervaardigd. Ze zijn harmonisch van opbouw, met ronde contouren, veelal geassocieerd met het vrouwelijke.Het gladde oppervlak is meestal met een bruine of groenige patina afgewerkt, maar ook wel glanzend gepolijst.

Karel maakt vrij werk, maar realiseert ook opdrachten voor particulieren,
bedrijven en instellingen.

 

Informatie:
Website: www.steengoed.net
Tel.:         010 – 4514206 / 06 44456723

Workshop

Regelmatig Workshops

In een aparte ruimte van Galerie Bleiswijk houden we regelmatig workshops.

Houd de website in de gaten, abonneer op de nieuwsbrief of volg ons via de sociale media kanalen.

 

Kom langs in Galerie Bleiswijk

Tijden

 

Vrij entree.

Zaterdag: 12:00 uur - 17:00 uur

Zondag: 12:00 uur - 17:00 uur

Maandag t/m vrijdag gesloten

Voor contact en exposities:

Rien van der Linde
+31 (0)6 53950030

Bezoek ons

Contact

Openingstijden

Zaterdag  12:00 uur - 17:00 uur
   Zondag  12:00 uur - 17:00 uur

Exposeren

Interesse om uw kunstwerken in Galerie Bleiswijk te exposeren? Neem dan contact met ons op. Via info@galeriebleiswijk.nl

 

Contactformulier

11 + 9 =