Jeroen Brabander

Brab is beeldend kunstenaar op het platte vlak en heeft zijn atelier aan huis. Hij werkt met acryl- en olieverf op canvas, tekent met pen of potlood op papier en fotografeert. Zijn werk is figuratief, meestal surrealistisch en heeft een mystiek tintje.Een artistieke opleiding heeft Brab niet gevolgd, hij heeft het vak  zichzelf aangeleerd. ‘Een uit de hand gelopen hobby’.

Als kind tekende hij zijn favoriete striphelden na en op latere leeftijd is hij  model gaan tekenen in Zoetermeer en heeft workshops schilderen gevolgd in Rotterdam en in Berkel.

Door de jaren heen heeft Brab een eigen cartooneske schilderstijl ontwikkeld die goed zichtbaar is in ‘The Runners’. Deze nog steeds groeiende serie schilderijen bestaat uit portretten van rennende fantasie figuurtjes.

Ander werk toont taferelen van meerdere figuren, vaak zijn dit mensen met dierenhoofden.Brab probeert in zijn werk altijd een verhaaltje te vertellen, er moet iets gebeuren; een handeling, een gezichtsuitdrukking, interactie tussen twee figuren, mens of dier. Soms zit er in zijn werk ook een duister randje maar die wordt regelmatig ingewisseld voor wat humor.

Veel inspiratie doet de geboren en getogen Berkelaar op tijdens het rennen door de natuur. Dat is zijn tweede hobby, trailrunning. Speciaal voor deze expositie heeft de kunstenaar diverse werken bij elkaar gebracht die allemaal direct of indirect met hardlopen te maken hebben. Schilderijen en foto’s maar ook voorwerpen die hij op zijn tochten vind en mee naar huis neemt.

Informatie:
Website: www.jeroenbrabander.nl
email:      jeroenbrab@ziggo.nl
Tel.:          06-300 10 148

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Workshop

Regelmatig Workshops

In een aparte ruimte van Galerie Bleiswijk houden we regelmatig workshops.

Houdt de website in de gaten, abonneer op de nieuwsbrief of volg ons via de sociale media kanalen.

 

Kom langs in Galerie Bleiswijk

Tijden

 

Vrij entree.

Zaterdag: 12:00 - 17:00

   Zondag: 12:00 - 17:00

Maandag t/m vrijdag gesloten

+31 (0)6 21 89 34 51

Er is een traplift aanwezig om de vide te bereiken.

Bezoek ons

Contact

Openingstijden

Zaterdag  12:00 - 17:00
   Zondag  12:00 - 17:00

Slecht ter been?

Er is een traplift om ook de kunstwerken op de vide te kunnen bekijken!

Exposeren

Interesse om uw kunstwerken in Galerie Bleiswijk te exposeren? Neem dan contact met ons op. Via info@galeriebleiswijk.nl

 

Contactformulier

8 + 7 =

© Galerie Bleiswijk - 2019 | Website made by Joost van Riel | JoSiJo