Selecteer een pagina

Henk van der Veen

“Ik ben Henk van der Veen.

Na de middelbare school volgde ik een beroepsopleiding aan de Pedagogische Academie en een M.O. Creatieve Handvaardigheid aan de Nutsacademie in Rotterdam. Daarna een M.O.B studie bij  Middeloo in Amersfoort. Van 1975 tot 2001 was ik werkzaam als docent Beeldende Vorming en kunstcoördinator in het Voortgezet Onderwijs.

Vanaf de 80’er jaren werkte ik ook als beeldend kunstenaar met een voorkeur voor het driedimensionale (beeldhouwen, keramiek, metaalconstructies). Tegelijkertijd verdiepte ik me in andere creatieve disciplines, zoals fotografie, film, dans en zang.

In 2001 studeerde ik af als Psychosynthese-coach aan het CPH in Amersfoort  ( post HBO ). Daar werd veel gewerkt met meditatie, imaginatie, universele symbolen en de beelden die zich aandienden tijdens het persoonlijk bewustwordingsproces.

Op aanraden van mijn afstudeercoach Ben Bos volgde ik van 2003 tot 2008 intensief schilderlessen bij Erik Lemmens en Roswitha Robijn ( antroposofie Driebergen / Moulin de Bousson ).  Dit veelal intuïtief schilderen maakte dat ik een nieuwe en aanvullende werkvorm ontdekte voor het coachen van mensen. Het groeide uit tot mijn specialiteit. Deze specialiteit verdiepte ik verder bij Paul Gerritsen, psychotherapeut en deskundige op het gebied van meta-communicatie. Ook deed ik vervolgtrainingen op het gebied van systeemopstellingen.

Momenteel begeleid ik voornamelijk creatief – therapeutisch mensen bij het opnieuw ontdekken en ontwikkelen van hun authentieke creativiteit ( het speelse kind wordt wakker gemaakt, veelal met verwondering als resultaat ). Beeldend werken, psychosynthese en bewustwording zijn daarbij sleutelbegrippen. Ik schilder tijdens deze sessies altijd zelf mee. Dit brengt het gevoel samen onderweg te zijn. In die zin ben ik de gids tijdens de verkenning. Daarnaast organiseer ik ook “speelse” schildermiddagen en recycle ik “oude” schilderijen tot collages. Deze expositie toont een deel van deze werkwijzen. Innerlijke landschappen, collages en beelden.

Mijn, dit werk begint met een blanco vel.  

Dan is er stilte.   

In deze stilte ontstaan de beelden.”

https://artonoevo.blogspot.com

 

[foogallery id="4021"]

Workshop

Regelmatig Workshops

In een aparte ruimte van Galerie Bleiswijk houden we regelmatig workshops.

Houd de website in de gaten, abonneer op de nieuwsbrief of volg ons via de sociale media kanalen.

 

Kom langs in Galerie Bleiswijk

Tijden

 

Vrij entree.

Zaterdag: 12:00 uur - 17:00 uur

Zondag: 12:00 uur - 17:00 uur

Maandag t/m vrijdag gesloten

Voor contact en exposities:

Rien van der Linde
+31 (0)6 53950030

Bezoek ons

Contact

Openingstijden

Zaterdag  12:00 uur - 17:00 uur
   Zondag  12:00 uur - 17:00 uur

Exposeren

Interesse om uw kunstwerken in Galerie Bleiswijk te exposeren? Neem dan contact met ons op. Via info@galeriebleiswijk.nl

 

Contactformulier

6 + 7 =