Selecteer een pagina

Fred Hemmes

Sinds zijn afstuderen aan de Koninklijke Academie van BK in Den Haag is Fred Hemmes werkzaam als beeldend kunstenaar. Aanvankelijk schilderde hij taferelen op de grens van fantasie en realiteit. Zijn favoriete techniek daarbij was de aquarel, een techniek die hij nog steeds veel gebruikt.

In een later stadium schilderde hij in een lyrisch-abstracte stijl, gebruikmakend van acrylverf op doek en gouache op papier, waarbij hij de met water verdunde verf vrijelijk over doek of papier liet stromen, om later in het ontstane resultaat vormen en lijnen te ontdekken en te accentueren.

Ondertussen  maakte hij ook jarenlang fietstochtjes in de omgeving van zijn woonplaats Delft. Hierdoor werd hij zich bewust van de landelijke schoonheid van de streek Midden Delfland. Ergens rond de eeuwwisseling rijpte bij hem het plan deze streek in beeld te gaan brengen. Aanvankelijk had hij hierbij geen andere ambitie dan een eenvoudig landschapsschilder te zijn, maar gaandeweg kreeg hij steeds meer gevoel voor de sfeer die een landschap uit kan stralen. Zijn stijl verfijnde zich en spitste zich toe op atmosferische omstandigheden. Ook bij deze stijl geeft hij de voorkeur aan de aquareltechniek, maar ook  maakt hij werken in acryl. Zijn werk in deze laatste techniek toont meer vereenvoudiging en abstrahering.

 Hemmes’ werk is door sommige toeschouwers, los van elkaar, bestempeld als surrealistisch.  Dat bevreemdde hem want was surrealisme niet  ‘een toevallige ontmoeting van een naaimachine en een paraplu op een operatietafel‘ ?   Zulke ongerijmdheden komen in zijn werk niet voor.                                                                     Als het dan toch moet vind hij zijn werk beter aansluiten bij het magisch realisme.

www.fredhemmes.nl

[foogallery id="4014"]

Workshop

Regelmatig Workshops

In een aparte ruimte van Galerie Bleiswijk houden we regelmatig workshops.

Houd de website in de gaten, abonneer op de nieuwsbrief of volg ons via de sociale media kanalen.

 

Kom langs in Galerie Bleiswijk

Tijden

 

Vrij entree.

Zaterdag: 12:00 uur - 17:00 uur

Zondag: 12:00 uur - 17:00 uur

Maandag t/m vrijdag gesloten

Voor contact en exposities:

Rien van der Linde
+31 (0)6 53950030

Bezoek ons

Contact

Openingstijden

Zaterdag  12:00 uur - 17:00 uur
   Zondag  12:00 uur - 17:00 uur

Exposeren

Interesse om uw kunstwerken in Galerie Bleiswijk te exposeren? Neem dan contact met ons op. Via info@galeriebleiswijk.nl

 

Contactformulier

5 + 1 =