Evert Peelen

Het perfecte van het imperfecte

Houtkunstenaar, Evert Peelen, draait, snijdt, hakt, houwt en bouwt in allerlei soorten hout. Zelfs “afvalhout” krijgt bij hem verrassende nieuwe bestemmingen.Voor unieke vazen, schalen, objecten, restauratie van meubels e.d. kunt u bij hem terecht.

Hout fascineert! Hout is goud!

In de jaren zeventig volgde Evert de Academie voor Beeldende kunsten en Technische wetenschappen te Rotterdam. Kunstenaar zijn bleek helaas een slecht betaalde baan. Voor beleg op brood gaf hij les. Een andere passie van Evert was varen en hij besloot het onderwijs te verlaten en volledig voor zijn beroep te gaan varen. Daarnaast bouwde hij zeilsloepen en timmerde hij jachten in. Toen hij uiteindelijk op zeventigjarige leeftijd beroepsmatig met varen stopte, pensioneerde hij zichzelf tot beeldend kunstenaar in hout, het materiaal dat hem enorm inspireert en waar hij veel ervaring mee heeft.

Gedraaide schalen en vazen komen regelmatig in Everts werk voor. Deze staan voor de menselijke aan- of afwezigheid, eten en drinken, welvaart, rijkdom. Ook gedraaide peertjes o.a. in de veelzeggende kleuren rood, groen en wit zult u meerdere malen tegenkomen, evenals stoelen, ladders, huisjes en trappen. Al deze voorwerpen hebben een symbolische betekenis. Everts werk vertelt een verhaal. Het is relativerend, humoristisch, en/of confronterend.

Informatie

Kunstenaar Evert Peelen
Website  www.evertinhout.nl
Email evert.peelen@planet.nl
Telefoon 0622776943 / 0181315754

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Workshop

Regelmatig Workshops

In een aparte ruimte van Galerie Bleiswijk houden we regelmatig workshops.

Houd de website in de gaten, abonneer op de nieuwsbrief of volg ons via de sociale media kanalen.

 

Kom langs in Galerie Bleiswijk

Tijden

 

Vrij entree.

Zaterdag: 12:00 uur - 17:00 uur

Zondag: 12:00 uur - 17:00 uur

Maandag t/m vrijdag gesloten

Voor contact en exposities:

Rien van der Linde
+31 (0)6 53950030

Bezoek ons

Contact

Openingstijden

Zaterdag  12:00 uur - 17:00 uur
   Zondag  12:00 uur - 17:00 uur

Exposeren

Interesse om uw kunstwerken in Galerie Bleiswijk te exposeren? Neem dan contact met ons op. Via info@galeriebleiswijk.nl

 

Contactformulier

9 + 8 =