Ella van Elck

Kunst met een knipoog. Zo kan je het werk van Ella van Elck omschrijven. Kippen met gelakte nagels, varkens met een rokje, haringen in het verband, Ella houdt van humor.
Ella schildert volgens de technieken van de oude meesters waarbij ze begint met een onderschildering van ruwe omber met wit om schaduwen en positie vast te leggen. Daarna volgt het aanbrengen van de kleur, alles in olieverf.

Ella is een leven lang creatief. Zij volgde in 1974 een opleiding Creatieve Handvaardigheid bij de Nederlandse Handenarbeid Federatie te Den Haag. Hier heeft zij leren werken met allerlei materialen. Hier heeft zij haar bevoegdheid gekregen om les te geven. Daarna volgde zij een jaar de Vrije Academie in Den Haag. Om haar technieken te verfijnen heeft zij vier jaar lang lessen gevolgd bij fijnschilderes Lux Buurman in Wassenaar.

In 1990 begon zij met schilderen doordat zij gegrepen werd door de aquarellen van een bevriend kunstenaar. Toch begon het echte schilderen pas in 1995. Zij kocht verf en penselen en ging aan de slag met aquarelverf. Nu werkt Ella van Elck voornamelijk met olieverf, wat zij een geweldig medium vindt. Wanneer ze aan het schilderen is, vergeet ze de tijd.

Om anderen mee te laten genieten van de kunst van het schilderen geeft Ella schilderlessen en workshops. Tijdens de lessen wordt er aandacht aan kunst gegeven.
Ella van Elck bruist van de inspiratie voor haar eigen werk, maar werkt uiteraard ook in opdracht. 

 

Informatie:
Website:www.ellavanelck.nl
Tel.:       06 12315604 / 070 – 5118544
E-mail:   EllavanElck@gmail.com        

 

Workshop

Regelmatig Workshops

In een aparte ruimte van Galerie Bleiswijk houden we regelmatig workshops.

Houd de website in de gaten, abonneer op de nieuwsbrief of volg ons via de sociale media kanalen.

 

Kom langs in Galerie Bleiswijk

Tijden

 

Vrij entree.

Zaterdag: 12:00 uur - 17:00 uur

Zondag: 12:00 uur - 17:00 uur

Maandag t/m vrijdag gesloten

Voor contact en exposities:

Rien van der Linde
+31 (0)6 53950030

Bezoek ons

Contact

Openingstijden

Zaterdag  12:00 uur - 17:00 uur
   Zondag  12:00 uur - 17:00 uur

Exposeren

Interesse om uw kunstwerken in Galerie Bleiswijk te exposeren? Neem dan contact met ons op. Via info@galeriebleiswijk.nl

 

Contactformulier

14 + 6 =