Selecteer een pagina

In een extra expositieruimte van Galerie Bleiswijk wordt een uitzonderlijke  vaste expositie getoond van de Catalaanse kunstenaar Jaume Turró (1929-2005). Deze kunstschilder heeft met zijn figuratieve schilderkunst deelgenomen aan internationale exposities, een grote bijdrage geleverd aan de lokale cultuur en aan het toerisme in deze Spaanse regio. Hij heeft onder meer gewerkt aan de kleurrijke tegeltjesdecoratie van de fontein op de Placa Sant Pere in Roses. De tentoonstelling is het resultaat van de zoektocht van Tom van Giessen, die het werk van Turró verzamelt, documenteert en bestudeert.

Deze autodidactische kunstenaar, die niet is onder te brengen in een school of stroming, kreeg in zijn geboorteplaats Roses de bijnaam Xameca. Men zegt daar: “Jaume was al een artiest, voordat hij begon met schilderen.” In zijn landschappen en figuratieve schilderkunst bestaan de hoofdthema’s uit het punt, de lijn en het plan. Tom was diep onder de indruk van zijn surrealistische en abstracte schilderkunst, de grote verscheidenheid aan kleuren, de oneindige horizonten, de zachte rondingen die de dynamiek en beweging in zijn werk vertegenwoordigen, de mysterieuze, suggestieve lijnen en een grote verscheidenheid aan kleuren, die de persoonlijke beleveniswereld van de kunstenaar vertegenwoordigen. Er is een catalogus van deze schilder beschikbaar!

[foogallery id="558"]

Workshop

Regelmatig Workshops

In een aparte ruimte van Galerie Bleiswijk houden we regelmatig workshops.

Houd de website in de gaten, abonneer op de nieuwsbrief of volg ons via de sociale media kanalen.

 

Kom langs in Galerie Bleiswijk

Tijden

 

Vrij entree.

Zaterdag: 12:00 uur - 17:00 uur

Zondag: 12:00 uur - 17:00 uur

Maandag t/m vrijdag gesloten

Voor contact en exposities:

Rien van der Linde
+31 (0)6 53950030

Bezoek ons

Contact

Openingstijden

Zaterdag  12:00 uur - 17:00 uur
   Zondag  12:00 uur - 17:00 uur

Exposeren

Interesse om uw kunstwerken in Galerie Bleiswijk te exposeren? Neem dan contact met ons op. Via info@galeriebleiswijk.nl

 

Contactformulier

9 + 5 =