Selecteer een pagina
De voortgang van Galerie Bleiswijk, een mooi initiatief van kunstliefhebber Tom van Giessen, is dit jaar in een ander daglicht komen staan door zijn beslissing om het complex in de verkoop te zetten. Diverse factoren zoals leeftijd en opvolging hebben hem zeer begrijpelijk tot dit besluit gebracht. Voor de galerie was er de verzekering dat we tot eind van dit jaar exposities konden samenstellen. Door het aanbod van exposanten was dat ook geen enkel probleem. In oktober zou er geëvalueerd worden over de voortgang in 2021.

 

Door de huidige extreme omstandigheden in verband met de Coronacrisis hebben we al moeten besluiten de galerie tijdelijk te sluiten waardoor de huidige prachtige expositie na een succesvolle vernissage maar twee weken open is geweest. Op onze website, Facebook en Instagram is deze gelukkig nog wel te bekijken.

Aangezien de wereldwijde pandemie nog steeds om zich heen grijpt is de periode waarin de galerie gesloten moet blijven in ieder geval verlengd tot 1 juni en over de periode daarna heerst onzekerheid. Deze factoren maken het voor ons op dit moment onmogelijk om afspraken te maken voor de volgende exposities. Dit heeft ons, hoe triest ook, reeds nu doen besluiten de activiteiten van Galerie Bleiswijk per direct definitief te beëindigen.

Het prachtige ideële initiatief komt hierdoor na tweeënhalf jaar pijnlijk tot stilstand. De gehele culturele wereld krijgt enorme klappen en wij dus ook.

Voor de toekomst, waar wij zeker positief naar uitkijken, ontstaan er beslist weer nieuwe verrassende initiatieven van creatieve geesten en die zullen we nodig hebben om er weer bovenop te komen. Voorlopig heeft onze gezondheid de prioriteit!

Hierbij willen wij alle exposanten, vrijwilligers en bezoekers bedanken voor alles waar zij aan hebben bijgedragen.

Wij wensen iedereen veel gezondheid en inspiratie voor de toekomst.

Namens het team van Galerie Bleiswijk.

Tom van Giessen

Rien van der Linde

Jenneke Ammerlaan